El Centre se suma a l'"Encesa de Torres pels Drets Humans"

Aquest dissabte 14 de gener de 2023, El Centre se suma a la inciativa "Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans", per això hem encès una de les torres històriques del terme vila-realenc, la Torre Vigia del Camí Sant Jordi, a la partida de les Solades.



L'any 2022 l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) iniciava la seva participació en el projecte "Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans" convidats pel Consell Insular de Mallorca i acompanyats de centres d'estudis, diferents ajuntaments i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Fons Català de Cooperació, el Consell Comarcal del Maresme, la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals del País Valencià, el Museu Marítim de Barcelona i el Grup d'Estudis Històrics de la Mediterrània Occidental del Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona, que s'hi tornen a sumar al 2023.

L'objectiu del projecte és doble: per una banda, sensibilitzar la població sobre la situació que viu el Mediterrani, on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any. I, per l'altra, reivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana


Aquest dissabte han participat Centres i entitats de les poblacions catalanes de Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Mar, Castelldefels, Sant Just Desvern, Santa Susanna, Vila-rodona, Falset, Batea, Lleida, Isona, La Terreta (Tremp), Àger, Santa Oliva, Campredó, Amposta, La Ràpita i Alcanar; a la Ribagorça aragonesa, la població d'Areny de Noguera i Benavarri; i al País Valencià, els municipis de MonòverPetrerTeuladaDénia, Pedreguer i Vila-real.



Entrades populars d'aquest blog

El Centre participa del Recercat 2023 a Lloret de Mar

El Centre participa de l'Assemblea General de la FEDINES-PV

CONVERSES: PAPERS D'ANTROPOLOGIA presenta nou espai web