ESCOLTA 2023: El paisatgisme sonor, un camí cap al reconeixement



El Centre d'Estudis Antropològics ACAF organitza la jornada "ESCOLTA 2023: EL PAISATGISME SONOR, UN CAMÍ CAP AL RECONEIXEMENT", acte desplegat dintre del projecte FONOGRAFIES (https://fonografies.centreacaf.org/info/). En ella dialogarem i reflexionarem amb veus expertes sobre el potencial del paisatgisme sonor, en particular de les fonografies, com a eina o mètode amb què propiciar una actitud de reconeixement de l'entorn que habitem i a nosaltres en ell.

El 24 DE MARÇ es durà a terme al SALÓ D'ACTES DEL CENTRE ASSOCIAT UNED-VILA-REAL (també s'emetrà en directe pel CANAL UNED) amb el següent programa:

16:30h - Presentació de la jornada i introducció de "Fonografies". Centre d'Estudis Antropològics ACAF

17:00h - La morfologia social de l'escolta. Ciències Socials i fenòmens sonors. Miguel Alonso Cambrón

18:00h - El paisatge sonor: Escolta, identitat i representació. Jose Miguel Carles i Cristina Palmese

19:00h - Taller Augmented Soundwalk. Jose Miguel Carles i Cristina Palmese


Els conferenciants:

Miguel Alonso Cambrón (UB i CESUGA)

Antropòleg social i cultural, filòleg, músic i realitzador audiovisual. Les seves línies de recerca se centren en la socioacústica i passen per l'atenció al so, la ciutat i l'urbà, les pràctiques sonores i les cultures de l'escolta. Especialista en metodologia etnogràfica aplicada als fenòmens sonors, va formar part del col·lectiu Ciutat Sonora (ICA) i es va doctorar amb un treball titulat "Sociofonia, identitat i conflicte. La vida sonora de la Part Alta de Tarragona" (URV). És docent al Màster d'Art Sonor (UB) i a CESUGA, i col·labora amb centres de recerca internacionals en el desenvolupament metodològic d'intervencions etnogràfiques al voltant d'allò sonor.

José Luis Carles (Dept. Interfacultat. de Música. Espai de creació i investigació sonora. Universitat Autònoma de Madrid)

Compositor i ecologista. Doctor en Ciències Biològiques (UAM). Director/presentador amb Cristina Palmese del programa "La casa del sonido" (2002-, Ràdio Clàssica-RTVE). Autor de bandes sonores per a cinema, Director del International Congress on Sound and Audiovisual Spaces (6a ed.), Director de les Trobades Iberoamericanes sobre Paisatges Sonors (4a ed.). Premis com Beca de Recerca (Fundació César Manrique), Premi Fundació Bancaixa, Avanca Cinema-Portugal, Primer Premi del 33è Concurs Internacional de Música Electroacústica de Bourges 2006 Secció Quadrívium

Cristina Palmese (Paisaje sensorial Office Lab. Universitat Europea de Madrid)

Arquitecte de la Universitat de Nàpols. Especialista en disseny urbà i arquitectònic. Doctora en Arquitectura per l'ETSAM, investigadora, artista audiovisual. Conferència a la Universidad Europea de Madrid. Directora de l'estudi Paisaje Sensorial Office-lab. La seva activitat es desenvolupa en àmbits interdisciplinaris entrellaçant treballs de recerca teòric, aplicat i creatiu. Actualment treballa en el Projecte Soundscape de Paisaje de la Luz Madrid. Ha participat en projectes de recerca internacionals com Metabody, Playing the space i ResonArt. Comissària de la Semana del Sonido Madrid i del programa "La Casa del Sonido", Ràdio Clàssica-RTVE.

Entrades populars d'aquest blog

El Centre participa del Recercat 2023 a Lloret de Mar

El Centre participa de l'Assemblea General de la FEDINES-PV

CONVERSES: PAPERS D'ANTROPOLOGIA presenta nou espai web